Zmajev dan

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
Evil Eve
Ime in priimek: Eva Grosek

"A bi šla plezat Zmaja?", me v četrtek na ferajnu vpraša Ana R. Hm, ime smeri ni najbolj privlačno, si mislim pri sebi...
V soboto zvečer sva že na poti proti Logarski dolini. V soju čelk in ob spremljavi polne lune ob polnoči prideva do Klemnče jame, kjer nama je prijazna oskrbnica rezervirala dve postelji na skupnih ležiščih.

Naslednji dan ugotoviva, da v smeri ne bova sami. Pred nama jo plezata gospe spoštljivih let iz celjske Matice. Ker sta ekpresno hitri, nama že kmalu izgineta izpred oči. :)

V začetnem delu Zmaj (ali smer Iva Reye v Ojstrici) sledi smeri Ogrin-Omersa, v kateri nama delajo družbo trije Velenjčani.

Ana na koncu prvega pravega Zmajevega raztežaja
Slika

Temu sledi najtežji raztežaj, ki nama pobere moči. Ana nekako pofajta čez, jaz se prešvercam za njo. Za prost vzpon bova morali pojest še kakšno porcijo žgancev. q<y

Na vrhu sva po slabih devetih urah plezanja. Pred nama pa še dolg sestop v dolino...

Shukran, nalimaj še kakšno fotko.
Zadnjič spremenil Evil Eve, dne 15 Avg 2011, 10:43, skupaj popravljeno 1 krat.
... da začutim, da živim...
shukran
Ime in priimek: Ana R.

Da še jaz rečem kako glede na to, da sem si to smer želela splezat odkar je g. Načelnik pripomnil, da bi bila smer zame idealna, ker bi potem zmaj zmaja lahko plezal :shock:
Ja... v zgornjem delu Zmaj res začne bruhat ogenj, ampak plezalca sploh ne zmoti, ker je plezarija čudovita (še posebej v petki pred "ta težkim raztežajem", ki sploh ni od muh, je pa tako bolestno lepa za plezat, da bi človek na koncu kar malo zavriskal 8) )

Opevana Zmajeva orientacija pa tudi ni tak bav bav kot so naju strašili, saj smer sledi precej logičnim prehodom in natančnemu Miheličevemu opisu oz. še bolje, opisu iz vodnička Logarske doline, tako da Marinka No worries :wink:, odcep v zgornji del Zmaja se brez težav najde!

In pa... kapo dol caricama pred nama: v prvem cugu smo še poklepetali, v drugem smo ju še slišali, potem pa so se za njima izgubile vse sledi, tako sta bili hitri!

Še slikovno gradivo:

Eva v enem izmed spodnjih cugov Zmaja
Slika

Naveza za nama, ki se je potem odcepila v Ogrin Omerso
Slika

Ko Zmaj začne bruhat ogenj
Slika

Eva na koncu The raztežaja
Slika

Sestop
Slika

Še zadnji pogled na Ojstrico
Slika
GregorM

Bravo babe, zdaj že sedmice niso več varne pred vami.
zaspanka
Ime in priimek: Manca, Jesenice

ČESTITKE,
čist sta divji letos!

8)

Kar tako naprej in srečno!

m
Na juriš! :P
aname

BRAVO!!! CARICI!

hahaha zmaj pleza zmaja....
KatjaR