PODELJEVANJE SREDSTEV ZA KVALITETNE VZPONE

Uporabne novice in obvestila zanj in zanjo.
Odgovori
bednik
Ime in priimek: rok_blagus

Letos bomo med športne plezalce in alpiniste razdelili 1000 EUR za kvalitetne vzpone (800 alpinisti, 200 športni plezalci).

Pri podeljevanju sredstev bomo upoštevali relativno kvaliteto vzpona (dober, četudi lažji vzpon alpinističnega pripravnika ali alpinista ter športnega plezalca s kratkim stažem je vreden več kot precej težji vzpon že prekaljenega športnega plezalca ali alpinista). Upoštevali bomo tako vzpone doma kot v tujini (kakšen dober zimski vzpon v naših gorah je lahko vreden precej več kot povprečen v Alpah ali slab v Himalaji).

Tisti, ki mislite, da ste se s svojimi vzponi v letu 2009 izkazali, pošljite 5 vzponov (alpinističnih ali športno plezalnih) na moj naslov

rok pika blagus na gmail pika com

Seznam vzponov, kjer mora biti navedeno, gorstvo-gora-stena-smer, ocena, dolžina smeri, datum, soplezalec in predvsem način kako je bil vzpon opravljen in zakaj je kvaliteten, pošljite najkasneje do srede 25.11.2009.

Komisija v sestavi Rok Blagus, Anastazija Šisernik, Dejan Miškovič, Anže Martinčič in Janez Vratanar bo na podlagi prispelih seznamov izbrala vzpone, ki bodo nagrajeni. Največji znesek, ki ga bo lahko dobil posameznik bo 200 EUR alpinisti in 50 EUR športni plezalci.

Vaš Načelnik
bednik
Ime in priimek: rok_blagus

Na seji UO dne 21.1.2010 smo na podlagi vzponov, ki ste nam jih poslali do 25.11.2009, določili zneske za povračilo stroškov.

Osnovni pogoj je bilo aktivno delo na odseku, šele potem sama kvaliteta vzpona. Upoštevali smo vse vzpone, ki ste jih poslali na naš naslov (naj vas spomnim, da ste morali sami poslati 5 vzponov, ki ste jih smatrali za kvalitetne). Spodaj je naša odločitev.

1. Rok Blagus, 200 EUR za vzpone v Indijski Himalaji, Dolomitih in doma (8bRP,8aNP,7b+NP multipitch,8aRP multipitch, 3 nove smeri v Indiji)
2. Anastazija Šisernik, 200 EUR za vzpone na Aljaski, severni Ameriki in Dolomitih (Gelbe Mauer 7b, dve lepi skalni smeri na Aljaski do 5.11, veliko smeri v Kanadi do 5.11)
3. Matevž Jerman, 100 EUR za vzpone v gorah nad Chamonixem in na odpravi v Nepalsko Himalajo
4. Tine Cuder, 100EUR za vzpone v Alpah in nepalski Himalaji (Matterhorn-Šmidova smer, s tem je Tine zaključil zimsko triogijo)
5. Kristjan Klanjšček, 100 EUR za vzpone v Dolomitih, v Whalesu in doma
6. Janez Javoršek, 50 EUR za odlične alpinistične smuke doma (Kramarjeva in Črni graben v Storžiču), Janez dobi povrnjene stroške, ko se izkaže z aktivnim delovanjem na odseku
7. Mojca Žerjav, 50 EUR za dobre športno plezalne dosežke (7c+ RP), Mojca dobi povrnjene stroške, ko se zaveže, da bo jeseni na odseku predstavila svoja potepanja po Franciji in Ameriki.
8. Štefan Wraber, 50 EUR za športno-plezalne dosežke in dosežke v daljših smereh, Štefan se je sredstvom že odpovedal.

Naslednje leto bodite pozorni na razpis in oddajte do 5 vzponov, ki jih boste smatrali za kvalitetne!

Vaš načelnik
Uporabniški avatar
Mojca
Ime in priimek: Žerjav

zavezujem se ;)
prosim šefa kina oko, da mi kar določi termin

ps. francijo je že martinček pokazal, če se vam pa da še enkrat iste fotke gledat, pa z veseljem
javoršek
Ime in priimek: lj

Se nekaj dogaja z mojim neaktivnim delovanjem na odseku-zgleda da bo postalo malček bolj aktivno.

srečno
Džoni
Odgovori