Migajne

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
MatevzK
Ime in priimek: Kastrin
Kontakt:

Začelo se je s Paklo, nadaljevalo pa z Dolomiti. Odlični skali se človek pač težko upre, zato sem se pridružil NAŠ-evcem pri telovadbi nad prelazom Falzarego.
Slika

Na štrik sta me vzela Tihi in Spraševalček; malo smo plezali, malo ponavljali, kakšno stvar smo se pa tudi na novo naučili.
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Prvi udar poletne vročine in suho obdobje je bilo treba nujno izkoristit za skok v kakšno S steno. Herlec-Kočevar je bila fajn izbira za vplezavanje, pa še za kondicijo se da vsaj malo poskrbet.
Slika

Konkretno plezanje te čaka že takoj v spodnjem delu.
Slika

Slika

Na rampi v srednjem delu te v noge prav ogabno zakisa, ker si bil spomladi seveda "priden" in se ti ni dalo laufat po hribih. Pa vseeno kar hitro pritelovadiš do slavnega kamina pod vrhom stene. Jp, postajam čuden, ker so mi kamini in zajede vedno bolj všeč. In ja, tudi tale kamin vsaj meni ni bil prav nič nagravžen 8)
Slika

Če greš včasih v hribe kar tako, "zgolj za dušo", se naučiš gledat tudi naokoli in ne buljiš samo v tla in steno. In ti uspe ujet tudi kakšno igro meglic.
Slika

Žal ugotoviš tudi to, da Rzenik ni edini, ki se vztrajno ruši, ampak mu vedno bolj vztrajno sledi tudi Grintovec.
Slika

Približno suha skala in še najboljša napoved sta nas spet odpeljala na Jezersko. S Skavtom in Peternelom smo šli delat špage in raznožke v Ekar-Jamnik.
Slika

Slika

Za vnuke, bi na koncu dodal Poli. Mnja, vroče nam sigurno ni blo :roll:
Slika
kastelicp
Ime in priimek: Peter Kastelic

Kakor že rečeno, naju je Kastrin z jutranjim dostopom pošteno namučil.
Slika

A razgled, katerega so obarvali prvi sončni žarki, je bil fenomenalen.
Slika

Nato pa je zmanjkalo baterije na slikaparatu. Plezanje po stari klasiki - Zajedi Ekar Jamnik je bilo fenomenalno. Vse bi bilo imenitno, če ne bi bila taka:
https://www.youtube.com/watch?v=xoKTIkRdKZs

Servus
Odgovori