Največ plezana smer v OSPU

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Silvo K.
Ime in priimek: Silvo Kragelj, Ljubljana

Včeraj popoldne smo se Blaž, Sebastjan, Marko in moja malenkost odpeljali v OSP. Šli smo plezati največkrat ponovljeno smer v Ospu.

V lepem toplem popoldnevu smo v dobri uri in pol splezali Medota.

Blaž v 3R.
https://sites.google.com/site/sitesliko ... edirects=0

Sebastjan v akciji.

Na vrhu.

Zadnjič spremenil Silvo K., dne 04 Mar 2014, 03:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Hey Joe
Ime in priimek: Janez Marinčič

Silvo:
Po par desetletnem spominu, brez da bi pogledal v v Savenčev arhiv, se mi zdi dopolnitev tvojega poročilca naslednja : ME pomeni AO Medvode, tam sta v tistih časih delovala odlična Vanja Matijevec in Lado Vidmar. DO pa je itak AO Domžale z obema že navedenima legendama. Ali je MEDO na ta način tolmačen pravilno?
/In tako se je moj zgodovinski spomin zopet znašel na resni preizkušnji/
jamesjoyce
Ime in priimek: Marko Turk

Če smem dodati še svoj ocvirek na debato. Sicer je moj zgodovinski spomin precej krajši, zato sem se oprl na dobrega starega erudita Miheliča, ki v Slovenskih stenah navaja, da sta avtorja smeri Slavko Šikonja in Franci Vrankar. Kateremu ferajnu sta bila zapisana, ne vem, ampak kolikor vem, sta Lado Vidmar in Vanja Matijevec bila člana AO Rašica vsaj nekje od leta 1979 dalje.

Kakorkoli že, je Medo vedno dobra vaja in uvod v začetek skalne sezone. Na par detajlih se je treba kar malo pomatrat, ker je skala spolirana na visoki sijaj.

Z vsem spoštovanjem do živih legend, ki sodelujeta v tej debati,

Marko Turk
Hey Joe

Širimo obzorja:
Šikonja in Vrankar sta plezala pri Kamničanih, najmanj slednji kasneje za Mengeš (opa: MEngeš...), fantje iz Medvod so se pa preorganizirali v Rašico.
Naj za hec nekdo poišče, odkod ime smeri, ki jo bomo /še/ plezali z veseljem.
Uporabniški avatar
merman
Ime in priimek: matevž jerman

Prijazna Vanda mi je poslala rešitev tele zagonetke, ki se glasi:

Spoštovani!
Ker sem našla v povezavi z AO Matica samo vaš naslov, se obračam na vas, da pojasnite kolegom na forumu, od kod ime smeri MEDO v Ospu. Ime izhaja od AO MEngeš in DOmžale, ker sta bila avtorja smeri tedaj člana.
Več o tem v Planinskem vestniku http://www.planinskivestnik.com/arhiv/p ... df#page=36
in http://www.planinskivestnik.com/arhiv/p ... df#page=42
Lep pozdrav,
Vanda Šušteršič
pučas pa z´andahtjo!
Uporabniški avatar
merman

Podoben štos je s smerjo Bik v Dolgem hrbtu, ki je nastala nekaj zim nazaj, ko se je dalo naše stene preplezati praktično povsod.
Pa da vidimo kdo bo prvi povedal kaj oz. kdo stoji za tem imenom.
pučas pa z´andahtjo!
MatevzK
Ime in priimek: Kastrin
Kontakt:

Belhar inu Kozlevčar :P
Uporabniški avatar
merman

Čestitke, sicer pa sem cilju bol na kakšnega uzagretega tečajnika :D
pučas pa z´andahtjo!
MatevzK
Ime in priimek: Kastrin
Kontakt:

OK, se posipam s pepelom...

Dajem v zameno še eno uganko; ni ravno iz ranga Životinjsko carstvo, vzgojna je še manj, je pa treba vseeno razvozlat kratico ;)

Le kaj se skriva za imenom smeri JLA v Šitah? :)
smodlak
Ime in priimek: brezovica boris bokavšek

Nekaj takega kar ljubi tudi Kastrin
žeja me ja napadla, jaz sem se samo branil....
bednik
Ime in priimek: rok_blagus

V kolikor Hej Janez uredi predavanje prvopodpisanega pod omenjeno smerjo v Šitah, torej tistega, ki je tudi avtor spoštovanja vredne prvenstvene v Frdamanih policah in še celega kupa drugih zahtevnih smeri po naših gorah, potem obljubim, da je ni stvari na svetu, ki bi mi preprečila, da se takrat ne pojavim na odseku.
Hey Joe

Takoj me je prešinilo, da bi predavatelj na našem Kinu mnoral biti tudi moj prvi načelnik in velealpinist Boro Krivic /zopet nisem nič polistal po vodnikih za Julijce/, verjetno sem pa zadel.
V zvezi s smerjo JLA sem pa takrat v cajtngih NARODNA ARMIJA bral domoljubno navdihnjeni članek enega od prvenstvenikov, ki je po vzponu šel v vojsko. Slika stene je bila ogromna, barvna in skoraj čez celo stran. Kakšna vrhunska provokacija, če se ve, kaj se je s kratico JLA v resnici mislilo!
Uporabniški avatar
zasic
Ime in priimek: Žiga Ašič

MatevzK napisal/-a:OK, se posipam s pepelom...
Le kaj se skriva za imenom smeri JLA v Šitah? :)
Mislim da nima glih veze z vojsko.. ;)
"Fall (to) /v./ AKA free-solo rappel. A dynamic retreat from a climb. Note: it is never the fall that kills — it's the sudden stop at the end."
Vreme/maček ni nikoli tako slabo/hud da se ne bi dalo plezat, je pa hitro dovolj slabo/hud da se ti ne da.
Silvo K.
Ime in priimek: Silvo Kragelj, Ljubljana

Se enkrat Medo. V osemdesetih se je v Ospu res veliko plezalo . Tako veliko da je bil opazen takorekoc vsak vzpon v osapski steni.Tudi tisto zgodnje jutro ko se je dogajal legendarni sestop po Medotu je bilo tako.
Legenda pravi;
Da je Knez suvereno in hitro sestopil po Medotu, in da je bil pri tem obrnjen s telesom od stene in da je plezal samo z eno roko. Drugo roko je imel v zepu.