Kratkohlača, Planjava

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Marinka
Ime in priimek: Marinka Simec Romih

In še poročilo z moje izpitne ture.

Pričakovala sem kakšno konkretno smer; na koncu je Marjan Kregar izbral Kratkohlačo v Planjavi. Njegova filozofija je, da mora alpinist obvladat tudi plezanje oziroma gibanje v slabo opremljenih štiricah, kar velja, saj je prav tam potrebno še najbolj poskrbet za dobro varovanje. Kratkohlača je namreč obdarjena s klini le na ključnih mestih, vmes pa je potrebno iskati smer in tudi težavnost po grebenih. :)

Najtežji del ture je tako predstavljal dveurni dostop s 13 kg težkim nahrbtnikom. Nosila sem vso opremo, zato mi je na vrhu melišča že pošteno piskalo v pljučih.

Marjan je prijeten soplezalec in sogovornik, ki zna ceniti dobro zabit klin in stabilen štant. V Kratkohlači sem imela priložnost povadit prav vse: sidrišče na ruševju, preko skale, s tremi prijateljčki, na obstoječih in novih sidriščih. Dva klina sem zabila tako močno, da sta ostala v smeri in se priporočam Ani Rosa za novega. :)

Fotk ni, jih pa prilimam, ko jih dobim od Kregarja. Na vrhu sva ponovila vajo iz poznavanja gora in dolin tam okrog ter se poigrala z azimuti.

Za razliko od jutranjega pehanja navzgor, je spust po melišču zakon.
Eto, zdaj pa si že šivam dobro podložene hlačice za bunkanje na sprejemu...

Slika
Uporabniški avatar
merman
Ime in priimek: matevž jerman

Čestitke!
pučas pa z´andahtjo!
Uporabniški avatar
zasic
Ime in priimek: Žiga Ašič

Bravo Marinka!!! 8)
"Fall (to) /v./ AKA free-solo rappel. A dynamic retreat from a climb. Note: it is never the fall that kills — it's the sudden stop at the end."
Vreme/maček ni nikoli tako slabo/hud da se ne bi dalo plezat, je pa hitro dovolj slabo/hud da se ti ne da.
GregorM

Čestitam, alpinistka!
KatjaR
Ime in priimek: Katja Rostohar

JUhejjj ... pa srečno še naprej (se je splačal piflat aaa?)
sam gor
Odgovori