Kot rečeno, bo naslednji teden (če bo lepo vreme se dobimo v sredo, če ne pa v četrtek ob 16:30) v Turncu ponavljanje snovi, ki jo boste morali obvladati na izpitih. Izpiti bodo, kot že zadnjih par let, pod Prisojnikom, nato pa sledi piknik in rajanje pozno v noč v Trenti, na že preizkušeni lokaciji. Vse eskupaj se bo dogajalo 15. in 16. junija.
Kaj morate znati na izpitih:
- gibanje naveze,
- izdelava več vrst sidrišč z uporabo različnih varoval (klini, zatiči, metulji...), sidrišča na svedrovce, ledne vijake, cepine...,
- celoten manever reševanja padlega (prestavitev sidrišča, škripec, spust s ponesrečencem),
- ledeniška tehnika,
- uporaba derez in cepinov,
- uporaba lavinske žolne, snežni prerez,
- izdelava sidrišča za spust ob vrvi (več vrst: skala, sneg, led) in spust ob vrvi,
- samoreševanje,
ne nujno v tem vrstnem redu in tem obsegu.
Kakšen teden ali dva po praktičnih izpitih pa bomo preverili še vaše teoretično znanje. Preverjali bomo znanje na naslednjih področjih:
- poznavanje gorstev,
- vreme,
- orientacija,
- nevarnosti v gorah,
- zgodovina alpinizma,
- prehrana,
- prva pomoč,
- priprava na turo,
in še kaj se bo našlo.
Predlagam da napadete knjige, zapiske, alpiročnik in pa seveda letošnje kandidate za alpinista in pospešeno delate na pridobivanju potrebnega znanja! Popuščanja na izpitih ne bo!
Spasiba napisal/-a:Po ene 100 letih sem pospravil ferajnovsko omaro, notri sem našel vaša potrdila o opravljeni začetni alpinistični šoli in sicer za naslednje osebke:
Marko Grm
Žiga Tominec
Mojca Maček
Ruti Rous
Eva Ulčnik
Petra Levičar
Mitja Smrekar
Jernej Klemenak
Lovro Bobič
David Gorenšek
Maj Bešlin
Jaka Pečnik
hmmm a mojga nis najdu?????
Plaketo lahko vzamete ob četrtkih zvečer iz omare od projektorja.