Situacija je bila že od vsega začetka težka, zelo težka

Čeprav je že kazalo, da se bo treba čez zadnji del poti prebit v zimski opremi, smo se naslednji dan vendarle zbudili v jasno/sončno jutro. V navezi z dvema srnicama pa vsaj meni ni blo hudega.

Bojda prave alpinistične reportaže ni brez vsaj ene fotke riti, tako da, kle jo imate

Na abzajlu smo mimogrede še malo potrenirali za Patagonijo

Jano sem nasral še za ene platke na hitrco, ampak sva pred tem pozabila nafilat rezervoar. Kljub vsemu ji je sredi platurine uspelo najt krimp

Po deževnem jutru smo naslednji dan zaštartali lagano sportski. Jana se je odločila, da bi (s)plezala tut kej naprej, tako da sva se z Martino prepustila zanimivemu Šraufovsko začinjenemu čebljanju nad nama

Da ne bo pomote, punca je zlezla brez napak.

Kaj bi mi brez motivacije? Alpinizma se sigurno ne bi šli

Če je dopoldan pripadel Jani, je popoldan šefica postala Martina. In izbrala eno neopremljeno, Mirindo po imenu.

Ne samo ribe, tut hobotnice imajo po novem krila. Mogoče jih pa samo na Pagu filajo s kakšnimi čudnimi substancami

No ja, razen bedne podrtije za intermezzo smo vseeno uživali

Pa še vremena so se medtem zjasnila...pogledi pač ne

Vremenkoti so napovedovali neugodne razmere, zato smo se odločili, da na poti domov naredimo še en ovinek čez Strogir. Aja, tole so ti Dabarci.

Naj se ve: Bilo kuda, MATICA SVUDA! Naj se reši, kdor se more

Hja, nam se je očitno uspelo. Iz špaltne. Že spet smo namreč pristali na kopnem ledeniku!

...pa tudi nekaj cukra ne škodi.

Čeprav so nekateri celotno navezo neumorno vlekli nazaj v špaltno, smo te kopne ledenike spet ugnali v rog! Bravo mi!

Kot rečeno, mimogrede smo skočili odkrivat še sten(c)e Strogirja. Martini žbunjasti dostopi niso dišali, Jana pa...nič, se je (v)dala na štrik. "A bi me že nategnu?!?" za pozdrav na enem od štantov.

"Sej bi, sej bi, sam kaj, ko imava družbo

Eh...

To je to za ta dnar. Še pridemo! Pa upam, da bo še kdo napisal kej bednega
https://plus.google.com/photos/10503889 ... banner=pwa
*foto še Martina & Jana