Odprava zelenega zmaja

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
MatevzK
Ime in priimek: Kastrin
Kontakt:

Janja, Miha, Pipi in Bob so se prelevili v Jano, Martino, Jerneja in Petra (ne nujno v tem vrstnem redu :P ) in se namesto na Vršič odpravili v Dabarske kukove. No, na koncu se jim je pridružil še en čisto pravi zeleni zmaj.

Situacija je bila že od vsega začetka težka, zelo težka
Slika

Čeprav je že kazalo, da se bo treba čez zadnji del poti prebit v zimski opremi, smo se naslednji dan vendarle zbudili v jasno/sončno jutro. V navezi z dvema srnicama pa vsaj meni ni blo hudega.
Slika

Bojda prave alpinistične reportaže ni brez vsaj ene fotke riti, tako da, kle jo imate :roll:
Slika

Slika

Slika

Na abzajlu smo mimogrede še malo potrenirali za Patagonijo
Slika

Jano sem nasral še za ene platke na hitrco, ampak sva pred tem pozabila nafilat rezervoar. Kljub vsemu ji je sredi platurine uspelo najt krimp :? in njen dan je očitno postal popoln.
Slika

Po deževnem jutru smo naslednji dan zaštartali lagano sportski. Jana se je odločila, da bi (s)plezala tut kej naprej, tako da sva se z Martino prepustila zanimivemu Šraufovsko začinjenemu čebljanju nad nama :evil:
Slika

Da ne bo pomote, punca je zlezla brez napak.
Slika

Kaj bi mi brez motivacije? Alpinizma se sigurno ne bi šli :lol:
Slika

Če je dopoldan pripadel Jani, je popoldan šefica postala Martina. In izbrala eno neopremljeno, Mirindo po imenu.
Slika

Ne samo ribe, tut hobotnice imajo po novem krila. Mogoče jih pa samo na Pagu filajo s kakšnimi čudnimi substancami :roll:
Slika

No ja, razen bedne podrtije za intermezzo smo vseeno uživali
Slika

Slika

Pa še vremena so se medtem zjasnila...pogledi pač ne :?
Slika

Vremenkoti so napovedovali neugodne razmere, zato smo se odločili, da na poti domov naredimo še en ovinek čez Strogir. Aja, tole so ti Dabarci.
Slika

Naj se ve: Bilo kuda, MATICA SVUDA! Naj se reši, kdor se more :evil:
Slika

Slika

Hja, nam se je očitno uspelo. Iz špaltne. Že spet smo namreč pristali na kopnem ledeniku! :shock: Za uspešno reševanje pa je treba seveda najprej poskrbet za zadovoljivo stanje stabiliaztorjev...
Slika

...pa tudi nekaj cukra ne škodi.
Slika

Čeprav so nekateri celotno navezo neumorno vlekli nazaj v špaltno, smo te kopne ledenike spet ugnali v rog! Bravo mi!
Slika

Kot rečeno, mimogrede smo skočili odkrivat še sten(c)e Strogirja. Martini žbunjasti dostopi niso dišali, Jana pa...nič, se je (v)dala na štrik. "A bi me že nategnu?!?" za pozdrav na enem od štantov.
Slika

"Sej bi, sej bi, sam kaj, ko imava družbo :? "
Slika

Eh...
Slika

Slika

Slika

To je to za ta dnar. Še pridemo! Pa upam, da bo še kdo napisal kej bednega :roll:

https://plus.google.com/photos/10503889 ... banner=pwa
*foto še Martina & Jana
Odgovori