NŠG vikend: Košir-Brelih in Smer po zajedi

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Marinka
Ime in priimek: Marinka Simec Romih

Nad Šitom glava je primeren cilj za uplezavanje, zato sva z Manco zavili pod Košir-Brelih.

Smeri se ne da zgrešiti, saj se začenja na vrhu snežnega jezika levo od Hanzove poti.
Slika

Sidrišče sva si začeli urejati malo višje, ker je spodaj še veliko snega.
Slika

Smer je plezalsko nezahtevna štirka; potrebno je le nekaj vijuganja desno-levo-desno-levo.
Zadovoljstva ob taki štrikariji kljub temu ni manjkalo, kot običajno sva se imeli z Manco veliko za pomenit.
Slika

Na vrhu sva poskrbeli za dostojno obeležje matičarske tradicije.

V nedeljo me je namreč čakalo še plezanje z akademcem. Načrtovala sva Steber revežev ali pa vsaj Kovinarsko v Mojstrovki. Vendar je bilo vreme tako neobetavno (megla oz. nizka oblačnost, črni oblaki), da sva se ustavila že pod Smerjo po zajedi.

Naskok je bil zaradi pomrlih prstov sprva bolj počasen, saj je nad snežiščem pritiskal ornk mraz.
Aleš, s partizanskim imenom Belko, se je hitro ogrel v moji družbi :D in prodiral proti vrhu.
Slika

Njega je v zadnji tretjini čakal previs, mene pa kamin. V previsu je tičal že povsem obnemogel klin dostojnih dimenzij.
Slika

Matičarsko-akademska naveza je prispela na povsem osamljen greben in se predala užitkom sončnih žarkov, ki so od bogvekje pokukali na plan.
Odgovori