Bajdinški slapovi

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
javoršek
Ime in priimek: lj

Pred dvema letoma smo v poletju reševali dve zaplezani mladenki nad tole sotesko, pa sem danes pomislil, da bi moralo biti mal ledu, pa ga je za kar lepo plezarijo, ker pa so še zelo "mokri", bodo v prihodnjih dneh še bolj "obogateli.Za tiste, ki ne veste kje tole je:Lj - Pijava Gorica -Želimlje -Turjak (400m za odcepom).Ne se vozit po GPS- su ker je totalno "mrtev", dober zemljevid je kul.Pleza se nekako ozko sotesko, vstop je v nekaj metrsko svečo. potem pa po skoraj ravni soteski do "zapore" s 20 metrov širokim in 30 visokim ledom.Pred njo desno je še ena ozka grapica ki pa ima spet vstop precej strm, višje pa se položi tja na 40 stopinj, sestopal sem po slapovih (plezal), brez težav pa se sestopi tudi po gozdu (v derezah).
spremljal me je en lokalni pitbul terier, seveda je sprobal skoraj vse tolmune - se je naplaval v ledeni vodi, sem imel pa kar dobr filing, sem bil vsaj pred medvedi varen...

https://picasaweb.google.com/1091719430 ... skiSlapovi#
Džoni
UrosK
Ime in priimek: Uroš K

To! :) glih to sm hotu dans gruntu če so tm že razmere in sm hotu it pogledat, sam ni blo cajta! Sem se tam potepal ravno to poletje in je luštna soteska...grem jutr počekirat, če mi le rata :)
Odgovori