via Finanzieri

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
ante.v
Ime in priimek: Ljubljana

Ko sem dojel, da mi ostaja dopust in da je v cetrtek dobra napoved sem hitro kontaktiral Ano in sva se zmenila za via Finanzieri v Monte Cavallo.

Smer je lepotica, kratek dostop, super skala, navrtana sidrisca  (razen tistega po detajlu   :?  ) in dobra moznost varovanja na frende (priporocam 2×#2 in eno trojko). Samih klinov je bolj malo, od nic do 3 na raztezaj. Detajlni raztezaj je edini precej nabit. Tezavnost se giblje povecini od V - V+ detajl VI. Nama z Ano platasta precka ni bila najtezji del temvec dva previsa po njej. Izbrala sva desni izhod za katerega priporocam malce trentarskih vescin. So pa hvala bogu bile trave suhe. :)

Skica iz alpe carnichi je boljsa kot tista iz bergsteigen sta pa obe vec kot dovolj dobri (vse oznacene kline sva nasla npr, edina zmeda je bila pri eni zajedi sam je slo)

Se fotke:
Na dostopu
Slika

Nekje v smeri:
Slika

Charactaristico kamino (kak se je ani tam uspelo vsest na skalo meni ni jasno):
Slika

Zacetek precke:
Slika

Konec precke pred prvim previsom:
Slika

anabanana
Ime in priimek: Ana Baumgartner

Hvala za druzbo Ante  :D    In za to, da si mi velikodusno prepustil, da sem sla iskat ruzak in vodo do pod stene za dodaten trening   :P  
PS za morebitne interesente: v soncnih poletnih dnevih je stena kljub obrnjenosti na SV do 13h na soncu, ki ti lahko konkretno skuha mozgane  :chain:  

ante.v
Ime in priimek: Ljubljana

Z veseljem pomagam pri pripravah. Pa še kdaj!  :mrgreen:  
un
Ime in priimek: griljo

SV = severovzhod? Sonce pa navadno vzhaja na zahodu ane🤣

Odgovori