O Pintarjevi v Dedcu

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Hey Joe
Ime in priimek: Janez Marinčič

Atmosferske razmere v dolini so bile v dolini vročinsko zadušljive. A na Korošici smo predvideli zdraviliško klimo. Po »na moj način« dolgotrajnejšem dostopu od »Baze« Podvežak ...
Slika
Slika
...sem se ob kontroli stabilnosti vremena odločil, da tečajko Mirjam, ki bo v pravi steni prvič, peljem preko smeri Anžin-Pintar-Pristovšek v Lučkem Dedcu.
Slika
Nato je zgodovina glede naveze zabeležila dve zanimivi cifrici: 42 let razlike v starosti in 44 let pri izkušnjah v nekaj višjih hribih. O telesni teži na tem mestu ne bi... In naveza je kljub temu odfunkcionirala »v nulo«.

Moja prijatelja in draga soplezalca Tine (kot avtor) in Pavle (kot recenzent knjige) Slovenske stene sta v opisu smeri spregledala, ali pa nista dobila pravih informacij o težavah v Pintarjevi smeri.
Prvi trije krajši »vija vaja« raztežaji po strmem skrotastem in s šopi trav opremljenem podstavku ne dovoljujejo napake.
Slika
Sledijo pa tri neverjetne in izjemno lepe, z brezhibno kamenino okrašene dolžine.
Slika
Tretja od teh se začne z borbanjem čez vstop v odprto gladko poč...
...pred napadom...
Slika
.... kar pomeni plezati čisto V+ v pravi steni. Sledi pa še vsaj sedem metrov brezkompromisne petice, kjer ni možnosti nameščanja sprotnega varovanja. Vsakdo, ki se bo podal v to »pručko«, naj si slednje, če hoče, zapomni.
Slika
Fotke: Mirjam Mercina, AO Matica
Odgovori