Špik nad Špranjo....-50 meeetrov (2554m)

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
javoršek
Ime in priimek: lj

Danes na Pecolu kot na sejmu...več ljudi kot snega....
Po nekaj ovinkih jo s ceste"pičim" v breg in proti planini Larice. Prav divjam ne, je vse trdo in na cesti ledeno, višje zanimive razmere, pri dostopu večji del trdo (dobro za dereze, pa slabo za dilce), skorja večji del, nekaj napihanega, ne prav navdušujoče razmere, da je volja na "višku" mi v dolino odfrči še fotič (če kdo- kdaj-slučajno....), itak se je po kakih stotih metrih zaletel v skale, odskočil kot Prevc....ponavadi SD kartica lepo preživi....
Proti Špiku nad Špranjo sem edini (Špik nad Nosom peterica), na sedlu še enkrat nataknem kože, se brez predira do "nafte", vršnji del sem pustil za boljše razmere, vse je votlo in brez opore, zato odsmučam z mesta označenega ne prvi fotki.Smučarske razmere zgoraj zelo slabe, nekje je še ostala skorja, nekje dilce "potonejo" pol metra, palice gredo skoraj do ročajev v sneg....nič lepega danes ni bilo na najbolj strmih mestih, nižje je boljše, najlepše pa v zadnji strmini in pred gozdom. Prvi plazovi mokrega snega so se prožili, ko sem bil že na varnem nad gozdom!

https://picasaweb.google.com/1091719430 ... Buinz2554m
Džoni
javoršek
Ime in priimek: lj

Včeraj je minilo štiri leta odkar je Magi naredil svoj zadnji zavoj pri smučanju z Jalovca.Kdor je imel kdaj priliko z njim "šponat" v hrib ve kakšen ubijalski tempo je imel...spomnim se, da sva takrat vseeno celo turo debatirala, o slapovih (tisti dan sva imela po smučanju z Jalovca plan da zlezeva še Lambado pod Prisankom), zimski plezariji, smučariji..., na vrhu pa seveda o njemu tako ljubih in domačih Zahodnih Julijcih. Gledala sva na zahod in itak je imel o vsaki špici na obzorju kaj za povedati, imel je to srečo, da je imel izrednega učitelja v Lucu Vuerichu, ta čas najbrž najboljšemu alpinistu v Italiji. Seveda je bil govor tudi o Poliških Špikih, o smučanju z njihovih sten, o tem kaj vse ponujajo....
Naj bo včerajšnja tura v spomin nanj.
Džoni
Odgovori