Kogel

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Uporabniški avatar
tagajstna
Ime in priimek: Neda Podergajs

V soboto sva se z Ano namenili martinčkat v južno steno Kogla, če bi pa zraven še zlezli Kramarjevo, bi bil pa dan že popoln.

Ko sva prisopihali pod steno, se je po spodnji polovici pošteno cedilo, zgornje nad gredino pa v gosti megli sploh ni bilo videti. Za čudo božje je bila Rumena zajeda videti precej bolj suho. Ker se bo sonce itak vsak hip prikazalo, sva optimistično vstopili - z rahlim obžalovanjem da poleg flisov in kap nisva vzeli zraven še rokavic.

Kljub premrlim prstom sva jo hitro prefajtali ..
https://www.dropbox.com/s/bbt5r7hrn2j8w ... ja0234.jpg
Šele, ko sem videla fotko, mi ja kapnilo, od kod ime "propeler"

.. za nadaljevanje pa si je Ana, ki še ni plezala v Koglu, zaželela Zupanovo. Vsem ostalim navezam so zimske razmere očitno zlezle pod kožo in so pridno abzajlale po Virensu. Mene pa je malo nad gredino v Zupanovi zapustil spomin (hja, z leti si vse smeri postajajo podobne :roll: ) in sem zavila preveč proti levi v Kamniško. V bistvu sem hotela Ani samo pokazati najboljše smeri v steni …
Po pošteni borbi z mokro algasto gnusobo, sva prišli do najnaj raztežaja Kamniške, ki je bil k sreči suh kot poper. Tokrat je spomin delal in na tadrugo slavno poličko v naših hribih (takoj za Čopovo) sem se pridno zavihtela z nogami naprej in nato po kolenih odpujsala v rikverc. Preskušen recept za fraj vzpon!

https://www.dropbox.com/s/57x5hwtfrivr9 ... ja0235.jpg
Ana pred poličko v Kamniški

Seveda se dan poln prigod ne more zaključit gladko, in jasno da se nama je dol po Virensu zataknil štrik. Sledilo je njegovo reševanje že v temi, ker so čelke bile pač v rukzaku pod steno. Za Kogel jih vendar nikoli ne rabiš… Znam pa zdaj Virensa pofrikat tudi z zaprtimi očmi :evil: . Sledilo je še iskanje rukzakov po trdi temi, saj skoraj polna luna proti megli ni imela šans. Potem je bilo pa prigod čisto zares konec!
Never ever give up!!
Uporabniški avatar
tagajstna
Ime in priimek: Neda Podergajs

Zdej linki na fotke delujejo :roll:
Never ever give up!!
shukran
Ime in priimek: Ana R.

Ja, res je bilo epsko... Kogel sem pa dodobra spoznala :lol:
Še par mojih slik iz Rumene zajede...

Prelepa zajeda 1. raztežaja
Slika