Strmec pod Predelom

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Marinka
Ime in priimek: Marinka Simec Romih

Za prvi dan ledno-plezalnega tabora sem si izbrala slap Predelico. Ker ponuja izstop blizu ceste, sva se z Lukatom, tokratnim soplezalcem, želela ogreti v slapu Strmec. Pred nama sta proti vrhu brzeli Manca in Ana, za nama pa lezla številčnejša naveza z Igorjem, Ivano in Nadjo. Dobro nam je šlo do zadnjega raztežaja, ki je za razliko od spodnjih povsem moker.

Da bi se lahko na hitro odpravili še kam, smo se vsi spustili po istih abzajlih. Zaradi mraza in obilice vode je zgornja vrv ostala primrznjena v sidrišču in namesto Predelice smo si postregli s plesno-pevsko točko pod Strmcem. Sledilo je zunanje odtajevanje v hotelčku, zvečer pa tradicionalno notranje gretje s pomočjo čudovitih mešanic v kozarcih večjega volumna. :wink:

Slika

Slika
Slika

Slika
Uporabniški avatar
Angel Ann
Ime in priimek: ana, lj

sobotni večer se je končal nekako takole:
Slika

z lauro sva se po priporočilu sobotnih navez, v nedeljo odpravili v strmec. sproti bi pobrali še omenjeni štrik, ki je primrznil v slap :)
seveda nama je šlo precej stvari narobe, plezanje samo pa je kar šlo, kljub težkim glavam. na vrhu pa se je zgodba šele dobro začela. najina štrika sta se pri abzajlu zafeclala s primrznjenim, kar je reševala in reševala laura, jaz pa sem se zgoraj ogrevala na vse mogoče in nemogoče načine. na koncu nama je uspelo z malo telovadbe izklesati nesrečni štrik, tako da sva se super veseli končno pobrali do ceste, kjer so naju fantje pobrali v topel avto.
bilo je fajn, čeprav sva ves čas kleli, da bi bil še šrauf ponosen na naju 8)

laura v drugem cugu:
Slika
altius, CITIUS, fortius..
zaspanka
Ime in priimek: Manca, Jesenice

HVAAALA!!!

[smilie=kiss of love.gif]
Na juriš! :P
Odgovori