Slapovi v Peklu ( pri Borovnici), in Iškem Vintgarju

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
javoršek
Ime in priimek: lj

Danes je šla ženka "pazit", da ne cmoknem v kak tolmun, pa seveda fotkat.Zaradi tolmunov skorajda ni nobene nevarnosti več, le pri dostopu pod drugega je treba biti pazljiv.Oba sem plezal gor in dol, saj se mi tiste lojtre ne zdijo čisto nič hribovske...
V Iškem pa zelo čudne razmere; tam kjer ponavadi ni ledu, al pa zelo malo je potrebno kar plezati, Janina sveča in Vrhniški tobogan pa sta suha, očitno letos zaradi malo padavin nima tam kaj zmrzniti.

https://picasaweb.google.com/1091719430 ... mVintgarju#
Džoni
Uporabniški avatar
tweety
Ime in priimek: Jernej Turn?ek, Ljubljana

Meni se zdi, da si je bilo včeraj nad "tretjim" narjenih še ene par skokcev.

Resna plezarija.

Mestoma zelo trd in steklen led, naklonina mestoma 95 (če ne še manj), detajl puzanje po požlejenem kaminu (M4+/5-), vrhunec namakanje do jajc z levo nogo.

Še dobro, da je Davor 2x pregledal vse dele Ultimate surviverja in mu je nasvet Beara Gryllsa, drgnenje namočenega uda s snegom, rešil življenje.
javoršek

živjo, saj ne da bi bil preveč pameten, glede tega "rešil življenje", če je to čist resno, bi samo dodal, da preveč hitro ogrevanje podhlajenih delov telesa (periferije), lahko privede do precej resnih posledic (mrzla kri, pride do srca in lahko povzroči v skrajnih primerih zastoj srca, v možganih pa trajne posledice), tko da tud če je Pekel zlo blizu Lj. in bolnišnice se ni preveč za igrat....
Džoni
Uporabniški avatar
Spasiba

Human jeba:
Slika

Drugače je pa drgnjenje uda kar zakon (no razen v primeru podhladitve) - Bear Gryls že ve kaj dela!
Myspacebuttonisbroken
javoršek

Men tale Bear deluje kot novejša različica ČAK NORIS-a, v večini primerov ima za vse rešitev....najbrž zato ker mu za kamerami stoji heli, z zdravstveno ekipo, pa cel kup folka ki mu podajajo rekvizite...mislm da je AO Matica vseen nad tem nivojem.
Džoni
GregorM

V okviru mojega visoko intenzivnega plezalnega treninga (pred par dnevi še ležal pod palmo in se veselo redil, čez 2 dni bi rad plezal v Logu), sva danes z Nedo skočila v Pekel. Slapovi še stojijo, leda je dost, da so skokci bolj kratki, je pa tudi znano. Po uspešnem vzponu sem prepričan, da sem vrhunsko pripravljen na ledni tabor.

Slika
Uporabniški avatar
ortich
Kontakt:

Drgnjenje uda tudi zelo pomaga pri pridobivanju še kako potrebne motivacije v težkih razmerah preživetja.. Kakor je Davor omenil, Bear že ve, pra tako kot to vejo vsi pravi matičarji in matičarke, katere so včasih pri drgnjenju uda v veliko pomoč.
javoršek

Danes po celodružinskem informativnem dnevu "muški" del v Pekel .Slapovi so sedaj res "bogati", v spodnjih dveh so kar stopnice, sveča v (petem-če vem prav), pa mokra z izrednim ledom (niti odkrušek ne pade stran).Danes smo vsi trije kar prezebli, malo se čaka, pa zato počasneje pleza.Mraz pa ne popušča, pa še veter je kar "vlekel"danes v soteski.

https://picasaweb.google.com/1091719430 ... iBorovnici#
Džoni
Odgovori