Severni raz Male Mojstrovke (Polna luna v hribih)

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Mica
Ime in priimek: Ljubljana

V soboto pop. Katjin klic, da greva plezat v nedeljo. Najprej misliva v Severni raz M. Mojstrovke, kasneje pa se odločiva za Kratko Nemško v Steni. Pod vstopom v smer sva potem obrnili (znatno pozen prihod na izhodišče; čas sva izgubljali z iskanjem vrvi, saj sva svojo pozabili doma; tek za Blaževo in Anino navezo, saj sami tako ne bi vstopili, sploh ko sva ugotovili, da sva skico smeri pustili v avtu; tak dostop me je že po nekaj minutah popolnoma ubil; njuni navezi sva pod smerjo sicer ujeli, a se je Katja takoj hudo udarila v komolec, jaz bi bila prepočasna etc). Je bila pa, vsaj zame, kondicijska v Vratih!
Šli sva na Vršič, v Kočo na Gozdu na kavo in razmislek, kaj zdaj. Hoteli sva plezati! Katja je predlagala Steber ob Kamenkovem kaminu (NŠG), a sem ga jaz nedavno že preplezala in sem si zaželela nekaj novega. In predlagala že predlagani Severni raz (IV/III-IV, 300m). Potem sem naredila nekaj groznega. Iz knjige (moje, seveda), meni tako drage in ljube Miheličeve knjige Slovenske stene, sem iztrgala skico in opis smeri. Raje ne razmišljam ...
In sva šli. Katja je letela, jaz sem se pa vlekla. Bilo je že pop. ko sva vstopili. Smer je prekrasna, zelo lepo plezanje, predvsem začetnih 30 metrov in cela zgornja polovica smeri, ki poteka med stolpiči, previsi, po majhnih kaminih in po samem razu. Smer je na stojiščih navrtana. Za vpisno knjigo nisva imeli pisala. Mene pa je za nameček že v 2. raztežaju pičila osa v desno zapestje, ki je potem peklensko bolelo še naslednji dan.
Najtežji del smeri naju je čakal na koncu. Tu smer zavije v levo, prečka žleb sosednje Kaminske smeri in višje poišče vstop v zavarovano Hanzovo pot. Pravo prečko sva očitno zgrešili, saj Mihelič nikjer ne omenja "prečke groze" z zoprnim spustom navzdol po plati do spodnje poličke.
S plezanjem sva končali v trenutku, ko je sonce zašlo. Po Hanzovi poti pa v trdi temi (no, z eno čelko, Katja, oprosti). Oskrbnike poti je treba opozoriti, da je na enem mestu poškodovana jeklenica, iztrgana je iz stene.
Luna se je naju usmilila čisto na koncu tega čudnega dneva. Ko sva zavili okoli Nad Šitom glave na SV stran, nama je svetila celo pot na Vršič.
Kakšen dan ... Katji najlepša hvala, da me je vzela s sabo in hvala za prelepo plezanje!
zaspanka
Ime in priimek: Manca, Jesenice

No, temu se pa reče vztrajnost in volja do plezanja - po načelu 'Ne j.... nobene ovire, ki se mi postavi na pot!'. :shock:

Super! Čestitke, punci!

8)
Na juriš! :P
Uporabniški avatar
Angel Ann
Ime in priimek: ana, lj

Takole smo se imeli pa na vrhu Kratke Nemške. Plezali smo Andreja, njen stric Milan, Luka, Primož, Blaž in jaz. Bilo je fino, musklfiber po turi ni razočaral 8)

Slika
altius, CITIUS, fortius..
KatjaR
Ime in priimek: Katja Rostohar

Vpisna knjiga je prmočena in zgleda kot kos plesnivega toplenega sira.

Plezarija je lahka, sakla po večini kompaktna, svedrovcev kar nekaj, kakšen frend pride prav.

Orinetacija do vrha enostavna, le pod vrhom je potrebno dovolj hitro narediti prehod v levo (mene je vazedlo malo previsoko, tako da naju je čakala malo težja prečka v levo v kamin II in nato navzor do Hanzove poti).

Davek: 2 klina in jebica (ki počiva navrhu Kaminske in Severnega raza)
sam gor
KatjaR

Aha še nekaj me mori, zakaj pripravnikom v hribih ni potrebna:
- čelka
- PP
- astrofolija
(A sploh vedo zakaj je to potrebno?!)

In kdo jih je naučil mulin vozel?
sam gor
KatjaR

Ja pohvala še MIci za vzrajnost ;)

Sem na trenutke mislila, da bo izdahnila ... pa je kar potrpežljivo racala :)
sam gor
Odgovori