NŠG, Kamenkov kamin

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
Marinka
Ime in priimek: Marinka Simec Romih

Včeraj popoldne po službi sva bili z Ano Rosa na krstu mojega novega štrika, ki je to preizkušnjo prestal povsem suh, medve pa tudi. Vendar se je ob prihodu na Vršič ob pol šestih popoldne že obetal dež, zato sva namesto v Trmaste kamine zavili do Kamenkovega kamina (VI-, 120 m). Da bi bili čimprej na vrhu, sva se odločili za čim daljšo vleko raztežajev in si razdelili steno po sektorjih - prva dva raztežaja Ana, naslednja dva z balvanom VI- jaz, Ani pa bi pripadel naslednji raztežaj VI- v zgornjem kaminu in zaključni raztežajček do vrha. Ampak kadar sva medve z Ano skup, se vedno nekaj zgodi :D , in tudi tokrat ni bilo drugače.

Strah pred balvanom, ozaljšanim s starimi prusiki, ki so tokrat služili samo za dodatno vpenjanje kompleta in ne za tehničarjenje A1, je bil odveč - je zelo lepo splezljiv. Nato pridem na gredo, potegnem z žepa skico smeri, sneto s plezanje.net (tista iz vodnička Vršič je pa ostala pri Ani), in se namenim v smer, kot je narisano. In narisan je bil bypass mimo kamina! Levo od kamina sta v skali dejansko tičala dva klina, tako da mi ni bilo nič sumljivo in sem brez komplikacij prišla do štanta. Na Anino žalost pa tudi mimo njenega cuga. :shock: Zato ji zdaj dolgujem varovalni suport v kakšni težji smeri, o kateri pa se bo treba še spogajat, kajne, Ana. :?

Fotk ni, torej najbrž tudi klina ne bo, he he.
Je bila pa smer brzinsko splezana. Skupaj s spustom do avta dobri dve uri. Zato sva z Ano že pupali radlerčka v Tičarjevem domu, medtem ko je Davorja in Jermana, ki sta pogumno zlezla Spominsko Srečka Rihterja, namočil dež ob spustu in sta zato trasirala nove modne matičarske smernice 8) , o katerih pa bosta lahko poročala danes zvečer na ferajnu.
Uporabniški avatar
Evil Eve
Ime in priimek: Eva Grosek

Kamenkov kamin sva včeraj splezali tudi midve z Lauro. Smer je res kratka, a za včeraj je bila ravno prav dolga.
... da začutim, da živim...
Odgovori