Lednoplezalni tabor v Guillestru

Objavljene foto in videoreportaže
Odgovori
kr_al
Prispevkov: 16
Pridružen: 01 Avg 2016, 09:58
Ime in priimek: Aleksander Krajnc

Sledi poročilo o mladinskem lednoplezalnem taboru v Guillestre-u. Vnaprej opozorjam, da sem po končanem pisanju videl, da je kar dolgo. :D

Mednarodni mladinski lednoplezalni tabor, podprt s strani UIAA, je bil organiziran v Guillestru v bližini Briançona v južnih francoskih alpah od 5.2 - 11.2.2017. Navkljub snežnim razmeram smo v nedeljo zvečer prispeli v mladinski hostel v Guilleste, kjer smo bivali cel teden. Seveda se je že prvi večer videlo kje smo slovenci.
Slika

V siju razmer so bili izleti organizirani v pet različnih sektorjev v bližini Guillestra, in sicer Aiguilles, Ceillac, Les Orres, Cervières, and Crevoux.

V ponedeljek smo šli v Aiguilles (francoska Mlačica). Aiguilles je umetno ledno plezališče v samem centru istoimenovane vasi, ki ima približno 15 smeri, dolgih od 15 do 30 metrov različnih težavnosti od 3 do 4+, ob enem pa je še nekaj smeri za “dry-tooling” in še nekaj miksov.
Slika
Slika
Slika

V torek in sredo smo šli v sektor Cervières in Crevoux, ki sta dve prekrasni območji v osrčju gora z slapovi od 3+, 4 do 5+, 6 in čudovitimi miks linijami.

Cervières
Slika
Slika
Slika
Slika

Seveda je prva pomoč čakala tudi v avtu in smo si jo z veseljem privoščili ob povratku.
Slika

Crevoux
Slika
Slika

In še skupinska slika istogovorečih.
Slika

V četrtek smo se napotili v Les Orres, kjer je šel naš del skupine plezati Dancing fall, 5+, z dolgim vzdržljivostnim prvim raztežajem in cigaro z oceno 5+ v zgornjem delu.
Slika


V petek smo šli v Ceillac, kjer smo plezali večraztežajno smer imenovano Le Y de droide. Y je odlična smer z lepim razgledom, ki se v zgornjem delu razdeli v dve veji tipično kaskadnega značaja. Po Y smo šli še smer Sombre heros, katere drugi raztežaj je veličastna 15-meterska cigara z oceno 5.
Slika

Uglavnem ful lepo smo se imel, odlična ekipa in ambient!
Zadnjič spremenil kr_al, dne 23 Feb 2017, 12:23, skupaj popravljeno 4 krat.
Krištof
Prispevkov: 26
Pridružen: 26 Okt 2010, 10:44
Ime in priimek: Krištof Fortuna

zakon :D
As Never Seen. As Never Heard. As Free As A Bird.
Odgovori