Južno, južneje, Biokovo

Objavljene foto in videoreportaže
Odgovori
LadyBug
Prispevkov: 30
Pridružen: 25 Jun 2014, 12:09
Ime in priimek: Martina Kostajnšek

Sva se s Petrom menla, kam bi šla za prvonovembrske praznike plezat in je sevede zmagalo toplo južno sonce in morjeee - pa čeprou u pozni jeseni.
Zbrala sva si zelo južno plezalno sceno - v Biokovem. Ne glede na to, da ima Biokovo 2. najvišji vrh Hrvaške (Sv. Jure) tja nisva rinla, ampak sva se raje predajala sončku in plezanju s panoramskim pogledom na morje in vse lepe zalive ki jih je tm kolkor hočeš :D

Slika


V četrtek zjutrej sva štartala iz LJ in po dolgih urah (550 km) vožnje prihrumela direkt v plezališče v Breli. Je blo treba že prvi dan probat skalo :D . Ko se je stemnilo, sva jo mahnila proti kampu, pa je stric tm reku, da nama odsvetuje kampirat – burja je še kr je fejst pihala. Ja, kaj pa zdej??? :? Nič, vodniček v roke, tam so ble ene tel.št. od apartmajev. Naju je že glava bolela, kolko bo zdej apartma...pa kličem jest to številko in dobiva apartma za 14 EUR/noč v Breli! Mega :) sevede sva pol ostala tm vse dni, čeprou je bil prvoten plan mal drugačen, ampak je bla lokacija top, poceni je blo, pa še zlo zlo lep ambient, apartma je pa tud mel vse, še pomivalca. Sm ugotovila, da je to zlo fajn. :)

Naslednje dni sva šla plezat dolge smeri v Vrisovih glavicah in Vrulji in doživetje je blo neprecenljivo :wink:

Slika
Slika


Do Omiša z Brele ni daleč, pa sva jo en dan mahnila tudi tja pogledat. Zagnala sva se v Srebrni klin in po dveh raztežajih - beri: bojevanju v vertikalnem herbariju, kjer bi bolj kot kladu, kline in vso ostalo alpinistično opremo potreboval mačeto, motorko in škarje za obrezovanje žive meje, zarad pozne ure rajši odnehala...Sva pršla do enga borovca, tm štantala, neki cajta modrovala, pol pa odabzajlala pod steno.

Pogled s štanta pa za na razglednico :wink:
Slika


Zadnji polni dan v južni Dalmaciji sva izkoristila, da sva se na polno naplezala v "domačem" plezališču v Breli. Skala je fantastična prav povsod kjer sva plezala (no če odmislim uno pol podrtijo v Omišu), je pa navrtano bolj na švoh. Razdalje med svedrovci so okol 5 metrov. So bl gorenjske sorte Dalmatinci :wink:, tko da se morš kr mal navadit na to, pa prou nč tuhtat kok dooolg bo padec, če ne rata...

Je treba povedat, da sva mela ful srečo z vremenom, ker je blo vse dni sonce, sicer je pihalo, ampak nič ne de. Na soncu pa tko toplo, da je blo na trenutke že kar preveč. Šele večeri so pokazali, da je čist zares jesen.

In tisto o sončnih zahodih za Bračem je res :wink:
SlikaJa, Vrhunsko preživeti prazniki!!! :D
Odgovori