Začetna šola športnega plezanja pomlad 2013

Obvestila in objave šol.
Odgovori
zaspanka
Prispevkov: 170
Pridružen: 12 Okt 2007, 09:40
Ime in priimek: Manca, Jesenice

Alpinistični odsek PD Ljubljana-Matica organizira začetno šolo športnega plezanja

http://www.pd-ljmatica.si/Dogodki/2098/ ... OMLAD-2013

Začetek z uvodnim predavanjem: 14. marca 2013 ob 18:00 na Trdinovi 8, 1. nadstropje

Primernost: Začetna šola plezanja je namenjena vsem, ki bi se radi naučili osnov za varno plezanje v urejenih plezališčih in na umetnih stenah.

Cena: 160 EUR za študente in dijake (do 26. leta) oz. 180 EUR za ostale. Cene so za člane PD Lj. Matica. Nečlani ob vpisu doplačajo 20 EUR. V ceno je vključena izposoja vse potrebne plezalne opreme.

Prijave, plačila in vse ostale informacije: v času uradnih ur Informacijske pisarne na Miklošičevi 17, Ljubljana; prijave od torka, 19. februarja, plačilo je možno v dveh obrokih: prvi obrok mora biti plačan najkasneje pred prvim izletom, drugi obrok pa najkasneje pred tretjim izletom. Število tečajnikov je omejeno (20).

Začetna šola plezanja je namenjena vsem, ki bi se radi naučili osnov za varno plezanje v urejenih plezališčih in na umetnih stenah. Predstavljene bodo vse najnovejše tehnike varovanja, osnovne tehnike plezanja, potrebna oprema ter pravila vedenja v plezališčih.

Šola traja približno 7 tednov in obsega:
• pet teoretičnih predavanj, ki potekajo vsak drugi četrtek v klubskih prostorih (predvidoma ob 17.30),
• štirikrat po dve do tri ure praktičnih vaj in plezanja na umetnih stenah Parmove in Škofijske klasične gimnazije ter na prostem v okolici Ljubljane, prva vaja bo 16. 3. 2013, ostale ob med tednom popoldan ali zvečer,
• štiri celodnevne plezalne izlete v plezališča po Sloveniji, Italiji (nad Trstom) in Hrvaški (Istra) ter zaključni izlet z izpitom. Izleti potekajo ob vikendih, datumi se glede na vremensko situacijo lahko spremenijo.

Teoretična in praktična znanja zajemajo naslednje teme:
• osebna oprema,
• vozli in navezovanje,
• osnovna tehnika prostega plezanja in padcev,
• varovanje,
• spuščanje z vrvjo ter
• osnovna pravila (načini) prostega plezanja.

Tečajniki na koncu z uspešno opravljenim izpitom pridobijo naziv pripravnik športnega plezanja in so sposobni samostojno plezati in varovati v vseh zavarovanih smereh z urejenimi sidrišči. S tem nazivom se lahko udeležijo nadaljevalne šole plezanja ali alpinistične šole. Šola ni pogoj za nadaljevanje v alpinistično šolo.

Na uvodnem predavanju v četrtek 14. 3. 2013 bo predstavljen podrobnejši program predavanj in termini izletov.

Šolo vodita Jernej Knop in Manca Klinar, s predavanji in na izletih pa sodelujejo tudi drugi izkušeni, športno plezalni in alpinistični inštruktorji, vsi člani Alpinističnega odseka Planinskega društva Ljubljana-Matica.
Na juriš! :P
zaspanka
Prispevkov: 170
Pridružen: 12 Okt 2007, 09:40
Ime in priimek: Manca, Jesenice

Imamo nove pripravnice in pripravnike športnega plezanja :!:

Diplomce bomo podeljevali na pikniku v Trenti :wink:

HVALA vsem, ki ste pomagali :D


Srečno!

:roll:
Na juriš! :P
Odgovori