namesto Dolomitov v Paklo

Lepota, moč in eleganca
Odgovori
ticko
Prispevkov: 203
Pridružen: 26 Maj 2005, 14:29
Ime in priimek: Matija Bokan; lj

hja napoved je bila slaba in sva raje zvila na morje.

v soboto plezala Funkcijo (no Jeri jo je, jest sem za njim tehničaril :lol: ), z nekim lažjim vstopnim delom, ki je bil toliko lažji da sem za Jerijem priprusikalril :( . Na vrh sva prišla izžeta do konca, pol litrčka vode je bilo pač premalo, vročina pa ubijalska 8)

naslednji dan sva se odpravila še v Ljubljansko in na vrhu ugotovila, da sva preveč zdelana še za Kamasutro (jes sem mel res dost, Jerija bi verjetno še kdo našitmal)

mal sva se še namočila v morju in odbrzela domov.

ups, skoraj bi pozabil: med dostopom do Ljubljanske sva na vstopu v Šaleško po Stupom, zagledala Matičarskega ljubitelja in poznavalca smeri nad parkiriščem, najprej sem pomislil da je fatamorgana, samo je bil res Fabijo :P

kako sliko, verjetno mene napol crknjenega, pa bo prilimal soplezalec

lpt

KAMINI RULZ :evil:
GregorM
Prispevkov: 450
Pridružen: 09 Feb 2005, 14:47

V Pakli nas je bilo še več matičarjev.

Z Nedo sva v četrtek poravnala račune s Šubaro. Dolg ključni raztežaj je Neda zlezla na flash, jaz pa v drugem poizkusu. Se vidi, kdo je pri nas zares močan. Da nama ne bi bilo na sestopu preveč vroče se je v trenutku ko sva na vrhu zvijala štrike pripeljala nevihta in naju dobro zalivala vse do avta. Prijetno, če odmislimo en spodrs in buško na sestopu.

Petek ni bil dan za zmage. Kakšno uro sva tlačila prste v gladko poč v Bridu za mali čekić, pa nikakor ni hotela zagrabit. Edina ideja, ko sva jo dobila je, da bi si okoli prstov desne roke nalimala kakšnih 5 mm tejpa, da bi se potem zagozdili. Je kdo to zlezel in ima boljšo idejo?

V soboto je Neda s sestro splezala dve lepi krajši smeri, jaz pa sem se učil smučat na vodi. Ta detajl je bil najhujši in sem še danes navit od bolj ali manj uspešnih poizkusov ustajanja iz vode. Balet na vodi pač ni za medvede.

V nedeljo sva poravnala še dolg v Klinu. Pred časom sem ga že večkrat poizkušal, pa me je hudoben bolder v 6. raztežaju vedno stresel dol. Tokrat sva probala originalno varianto naravnost čez previs in se mi je zdela precej manj brutalna. Celotna smer ima sicer podobno oceno kot sosednja Šubara direkt (6c+) vendar je razlika v težavnosti očitna. Ena od njih je pač Frančkova.

Slik žal nimava, ker sva bila light & fast in bi bil fotlc pretežak :oops:

V kanjonu sva srečala tudi Miškota s kar dvema bejbama. Frajer.
Uporabniški avatar
Najvisja Instanca
Prispevkov: 231
Pridružen: 01 Mar 2005, 09:59
Ime in priimek: zadnje guralo

hm

mislim, da je originalna varianta kar ta, ki jo je tako težko firknit

direktna varianta je bila uporabljena za prvi prosti vzpon in ni originalna

tako da malenšek lepo nazaj v paklo pa drkat original
Ne mene več prosit za izpisnice
GregorM
Prispevkov: 450
Pridružen: 09 Feb 2005, 14:47

Naravnost čez previs gresta dve tanki zaraščeni poki, naokoli je pa plata z majhnimi grifi. Meni bi bilo bolj logično, da bi prvopristopniki zabijali kline v poki in lojtrali naravnost, kot pa brez varovanja pofrikali 6c+ prečko. Bi bilo prav zanimivo zvedet kdo in zakaj se je sploh zapodil v to plato.

Kar se pa tadruge variante tiče - ni problema, smer je lepa in jo grem z veseljem še enkrat zlest.
Odgovori