Se ena suhoparna novica

Lepota, moč in eleganca
Odgovori
Uporabniški avatar
Jani
Prispevkov: 66
Pridružen: 31 Mar 2005, 17:03
Ime in priimek: Janez Vratanar, Ljubljana

Blo je neki tednov nazaj, ko mi je Rok predlagal naj probam Albanski konjak. Pa ko bom to zlezel se Pticjo perspektivo. Takrat sem se mu samo rezal v obraz in mu odgovoril, da je to prevelik zalogaj zame in da bo treba se zgance jest. In smo jih. Skupaj se z Martinckom smo v Siski trenirali in se cudili drug drugemu kako je kdo presvoh, drug prekratek, tretji nemotiviran, ... Ampak v resnici nam gre kar v redu. Je taka zdrava klima. Clovek tezko verjame, da obisk z leta v leto pada.

In kmalu po novem letu mi je uspelo splezati Albanca. Ko sem se spuscal iz smeri sem na moji desni opazoval Mitjo Peternela (Micota), ki je plezal Pticjo perspektivo. "Mater je lepa smer. Kako dobro zgleda ta rumenobela skala", sem razmisljal. Ampak ce sem iskren, sem imel premalo samozavesti, da bi se opogumil in jo probal. "Bo treba se kaksno
dolgo 8a stisnt." Naslednjic je bilo v Miski milion ljudi. Urbanova, ki sem jo hotel probati je imela spodnji del zaseden. Okupirala sta jo Rok in Martincek, ki sta se oba s svojima zavidujocima stiloma blizala svojim zeljam naproti. "Kurc, bom sou pa bezdet v Pticjo!", sem si govoril. Cmok v grlu sem si manjsal s tem, da sem v blizini imel dobre instruktorje: Micota, Motla pa Anzeta (Marence). Po njihovem nareku sem hitro napredoval na top rope. Iz metra v meter mi je smer postajala bolj in bolj vsec. Bozanska je. Cisto vsaka pohvala, ki sem jo slisal se mi je zdela upravicena. Iz tega, da si jo clovek zeli cimprej splezati se je rodilo samo to, da je ze samo plezanje v omenjeni smeri uzitek. Ko mi uspe, mi uspe.

Zadnja dva stavka sem si poskusal zapomniti za cas ko bodo pricakovanja zrastla. Nisem si mislil, da bo to bilo ze vceraj. Na pavzi sem si omenjeno mantro pridno ubijal v glavo pod najtezjim delom smeri. Otresanje rok, je spremljala ze vsem verjetno poznana "singerica". Ko se mi je uspelo bolj sprostiti, sem zagrizel v detajl.
In se preden so misli spet ujele telo sem bil na delu, kjer mi je zacuda tokrat uspelo priti cez. Fino je, ko clovek preseneti samega sebe.
Po zadnjem pocitku mi je podoben manever uspel se na koncu. Vesel
sem upenjal stant ko je Vidmar zategnu strik in je zgodba dobila zakljucek.

Res privilegij je bilo plezati tako smer kot je Pticja perspektiva. In to je to. Del mojega razmisljanja o dozivetem.


P.S.: Avtor zeli opozoriti bralca, da je to pisanje izkljucno subjektivno in ni misljeno kot napihovanje "dosezkov", ki so ze dolgo za casom. Mislim da priblizno vec kot 20 let. Ves namen tega pisanja je ta, da suhoparno novico zamenjam z necem drugacnim. Obljubim, ne bo se pogosto zgodilo:)
JV - Jebi Veter
bednik
Prispevkov: 219
Pridružen: 25 Feb 2005, 20:06
Ime in priimek: rok_blagus

lepo...
uf ta ptičja...mogoče je čas za novo brazgotino na kazalcu leve roke (ali pa so se mi roke toliko podaljšale, da sicer najlažji gib ne bo več najtežji).

Pa ja, jaz sem ta kratek in res je, klima v šiški je zelo pozitivna, še posebej ko na obisk pridejo mutanti s parmove!

pa saj veš, le streljaj desno je ena še boljša...
Uporabniški avatar
Stef
Prispevkov: 206
Pridružen: 09 Jul 2005, 16:01
Ime in priimek: ?tefan Wraber, okolica Orto bara

bravojani!

vrh ptičje je bil meni vesoljsko težak :x

to drugo sem razumel kot povabilo...

ali pa kot bednikov izziv; mu polepša dan, ko mi ne rata narest giba, ki ga on zmore :razz:

baje bodo fantje zbrali denar in kupili 100 novih sloperjev/klocev, da mi zagrenijo življenje :twisted:

drugače pa, pridite kdaj trenirat k nam fantje. Mamo cel kup novih grifov, ki jih haz ne morem držat :wink:
takle mamo, ce je vojna, je vojna za vse...
Kralj Matjaz
Prispevkov: 202
Pridružen: 06 Apr 2005, 09:51
Ime in priimek: Matjaz Jeran, Radovlca

Odlično,

same legendarne smeri se pleza, komi čakam, da pridem jutri na "delo" v miško, upam, da boste vsi študiral Pikovo.

Ima same poličke, so blizu skupaj, stopi so ostri in šele na 32m in pol je en in edini pravi kloc, dolg bo užitek gledat ta pravo vzdržljivostno plezarijo.

sija, jery
Uporabniški avatar
Jani
Prispevkov: 66
Pridružen: 31 Mar 2005, 17:03
Ime in priimek: Janez Vratanar, Ljubljana

Brez veze da pisem kako je bilo in kako se pocutim. Nirvana.
Dons v lepem vremenu, v transu cez plato na lezisce, pol pa v detajl in znova pocivat na salco. Predvsem ohladit glavo in jo prepricat da bom zlezu naslednji tezek gib in potem cisto na koncu zadel salco pred stantom.

Smer nej bi bla od Sreca Rehbergerja - nekdo, ki je imel nos za nesramno
dobre smeri.
JV - Jebi Veter
Uporabniški avatar
bikec
Prispevkov: 317
Pridružen: 19 Maj 2005, 11:12
Ime in priimek: anže martinčič

Torej se bodoči načelnik ni zmotil v svoji napovedi!!!
Jani, ti si naj naj idol!
In to kolk hitr!
Strašno!!!!
:D :D :D :D
fuk je kranjcem v kratek čas
Kralj Matjaz
Prispevkov: 202
Pridružen: 06 Apr 2005, 09:51
Ime in priimek: Matjaz Jeran, Radovlca

Se je govoril že v nedeljo popoldne po lublanskih vogalih, da je Jani elegantno opravil z mojstrsko smerjo, ki jo je kot prvi preplezal Igor Kalan, zdi se mi, da leta 1996. Je pa bla tudi na naslovnici od legendarne revije Grif(še vedno se ni našel junak, ki sem mu posodil celotno kolekcijo Grifov :chain:)

Skratka Kalana danes lahko srečate v plezalni prodajalni na tržaški cesti, če ne veste ker je, ponavadi tečajnikom proda super tesne plezalke 8).
Če pa niste tečajnik, pa poglejte njegove prste, vam bo vse jasno koliko so včasih treniral!

Bliskovito raste forma, Jani! Res ti dobrosrčno zavidam, pravzaprav navijam za staro šolo na verajnu, ker sicer prihodnje generacije drugega kot jajcev in stropov itak ne bodo frikal.

Zdaj je na vrsti Deklica, pa le samozavestno pohiti, da še uloviš prijetno temperaturo. Gibov tam se pa vsekakor spomnim.

Moje osebno razmerje Pikova:Deklica=12:cca 100,
poizkusov seveda. Ja neverjetno kaj en plus s psiho dela.

Ej se vidimo, pa sam na polno
bednik
Prispevkov: 219
Pridružen: 25 Feb 2005, 20:06
Ime in priimek: rok_blagus

Jani seveda dobro ve, da je Pikovo prvi splezal Kalan. Ve pa tudi, da jo je navrtal, našel in poizkušal Srečo. Sledi njegove nemogoče linije v zgornjem delu so še danes vidne (luknja za svedrovec). Kalan je linijo (in nekaj oprimkov) zgoraj popravil in potem prvi splezal.

Vsaj tako so mi rekli...

Zgodovina je lepa stvar, jajca, stropi in stara šola pa tudi.
Odgovori