Reševanje padle ženske

Oprema, strokovni članki, nasveti... in še kaj koristnega
Odgovori
AnirataK
Prispevkov: 7
Pridružen: 24 Mar 2015, 09:45

Minuli konec tedna sta nam Ana R. in Izi požrtvovalno namenila svojo nedeljo, da bi se ob pečinah Devinskega gradu urili v reševanju padlega soplezavca.
Štiri naveze so se predano in molče poenotile s kraško skalo; plate, luske in brazde so jim nudile prenekateri plezavski užitek. A deliti nam je iskreni dvom naših mladih, zdravih src.
Poudarim naj, da je manever potekal tiho, tekoče in v vsej potrebni zbranosti. Zavest o njegovi resnosti je tečajnikom razbrazdala čela - česar pa žal ne moremo trditi za vse naveze. Pri reševanju padle soplezavke se je namreč početje nenadoma sprevrglo v neprimerno burko.
V steni je plezavka napredovala konstantno, dospela do sidrišča, nadaljevala in se zatem spustila, kot bi bila omahnila. A ko bi se moralo vedenje ob domnevni mučnosti njenega položaja zresniti, je bilo vse tolikanj drugače! Dajala je misliti, da nemara na vrvi celo uživa!
Neporočena plezavka se je koketno spogledovala s sosednjo navezo, izpostavljala svoje obličje soncu, videti je bilo celo, da se je v mislih vdajala vsem vrstam neprimernostim. Dobrohotno opozorilo je bilo bob ob steno. Mladi bravec naj mi oprosti, a brezsramno je razkrivala obleko, ki se ji je oprijemala telesa, razdirala šale spolske vsebine in se nasploh vedla na način, ki je vnebovpijoče izdajal, da je že spoznala moškega!
Med tem je njen soplezavec skušal ohranjati zbrane misli, jo vzdigniti k sebi, da bi ji bratsko pomogel, a ga njeno vedenje tolikanj razburkalo, da je storil prenekatero neodpustljivo napako. Poudarim lahko, da je namesto običajnih ducat minut za manever potreboval debelo uro - četudi se je vse odvijalo pod budnim očesom spoštovane gorniške osebe!

V luči nedeljskega sramotnega izkaza našega Društva se moramo resno vprašati, kako ravnati v prihodnje. Naj sledimo občečloveškemu vzgibu pomagati ali raje premislimo o posledicah svoje pomoči? Vemo, da tovrstna razbrzdanost meče temno senco moralne izprijenosti na celotno gorniško občestvo. Vedeti pa moramo tudi, da bodo takšne lahkožive poškodovanke bore slabe matere prihodnjim rodovom.
Kaj nam je torej storiti? Polagam vam na srce, da se nam izkušnja vžge v zavest ter da si, čeravno skrušeni, trdnega duha vendarle priznamo: padle ženske reševati nikar!
Zadnjič spremenil AnirataK, dne 15 Mar 2016, 23:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Evil Eve
Prispevkov: 199
Pridružen: 06 Dec 2005, 09:30
Ime in priimek: Eva Grosek

Katrca, a pogrešaš pisanje esejev pri mami Penko? :))
... da začutim, da živim...
Uporabniški avatar
borowski
Prispevkov: 38
Pridružen: 13 Mar 2015, 23:02
Ime in priimek: Bor Zupan

ti ga pa pihneš :shock: hehe :D
Beri ; Izpisnica
AnirataK
Prispevkov: 7
Pridružen: 24 Mar 2015, 09:45

[quote="Evil Eve"]Katrca, a pogrešaš pisanje esejev pri mami Penko? :))[/quote]

Aah, Evč, kako si me spregledala! :D
Odgovori