Matica v Dolomitih

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
anabanana
Prispevkov: 15
Pridružen: 14 Jul 2020, 21:26
Ime in priimek: Ana Baumgartner

Tako kot lepo število slovenskih ferajnov smo tudi ljubljanski Matičarji letos izvedli poletni tabor v Dolomitih, natančneje pod Civetto v istoimenskem campu. Taboru je bil tradicionalno namenjen cel zadnji teden julija, vendar smo se zaradi suboptimalnega vremena (rečeno precej evfemistično) vsi odločili za nek krajši termin, kar je v praksi pomenilo, da smo poskusili čim več plezati takrat, ko ni bilo bojazni, da bi nas odplaknilo/odpihnilo iz sten.

Tabor so s svojim prihodom otvorili Uroš, 2xKaja, Franci in Peter. Uroš, Franci in Peter so se odpravili nad Passo Duran na Punta dei Gir po Via Consantini s podaljškom na Croda Spiza po Via Penasa-Faccioto. Ko so videli, da jim bo vreme ta dan prizaneslo, so splezali še na Torre Jolanda po Via del topo. Sreča z vremenom se žal ni ponovila naslednji dan, ko so vsi plezali v Sas de Stria nad Falzaregom in po nekaj raztežajih zaradi nevihte obrnili - ne le iz stene, ampak kar iz Dolomitov nazaj v Slovenijo.

Slika
Franci, Peter in Rado na dostopu proti Punta dei Gir

Slika
Nasmeški pred pobegom iz dežja :D

V torek popoldne je med pogum jemajočo nevihto v camp prišla ekipa #2 - Nika, Matevž, Primož, Bibi, Petra Ana in jaz - upajoč, da za dežjem posije sonce. To se je tudi zgodilo in nam omogočilo 3 dni plezanja, ne da bi nas enkrat vmes opralo. Najprej smo vsi plezali nad Passo Duran že omenjeno smer Via Constantini (Primož, Nika, Peter) in Via Benvegnu na Torre Gigia (Matevž, Ana). Resnici na ljubo bi lahko splezali še kaj več, ampak so se vsem oblaki zdeli malce preveč sumljivi za kaj bolj resnega.

Slika
Hmmm a bo dež...

Slika
Nasmeški, ker ni bilo dežja :D

V četrtek smo tudi mi odšli na Falzarego. Z Matevžem sva splezala na Col dei Bos po Via Ada, varianta Bellunesi. Plezanje se je obema zdelo odlično, mene je zmotilo zgolj to, da je smer praktično markirana z nekakšnimi zelenimi oznakami, ki iz izleta vzamejo komponento avanturizma. Bibi in Petra Ana sta pod Primoževim vodstvom splezali svojo prvo (Petra Ana) oz. drugo (Bibi) hribovsko smer sploh, in sicer Spigolo sud-ovest na Torre grande di Falzarego. Baje jima je šlo super, bravo punci.

Slika
Matevž v tretjem raztežaju Via Ada

Slika
Sestop je zelo razgleden

V četrtek je prišla še ekipa #3 - Neža, Domen in Andraž, s katero smo v petek nadaljevali osvajanje vrhov nad Falzaregom. Z Bibi in Petro Ano smo se povzpele na Lagazuoi Piccolo po Via Cip&Co. e Alice, Matevž in Neža pa po Via dei proiettili. Andraž in Domen sta splezala South arete na Sass de Stria in Via Comici na Torre grande di Falzarego. Neža, Andraž in Domen so po našem odhodu splezali še nekaj navrtanih smeri v skupini Tarner, in sicer Tante Fanny in Supernoldi.

Slika
Nasmeški ob prihodu na sonce po jutranjem mrazu :D

Slika
Domen v eni od navrtanih smeri

Tabor sklepamo z mislijo, da je plezat fajn, sploh pa, kadar (skoraj) vsi grifi držijo in jih ne rabiš zgolj potiskati k steni :D Pridemo spet, kmalu. Pa hvala vsem za družbo in fotke :D
 
 
 
 
Odgovori